Op het eerste gezicht is de SoundPerfectRelax een fraai gelijnde, comfortabele relaxfauteuil. En dat is hij ook, maar er is meer aan de hand. Dit Belgisch ontwerp belooft immers een duidelijke meerwaarde te bieden voor de kritische muziekliefhebber door enkele slimme ingrepen.


Om van muziekweergave op topniveau te genieten heb je in sé niet zoveel nodig. Met een doordacht samengestelde hifiset van enig niveau, een kwalitatief goede muziekcollectie en een ruimte die op akoestisch vlak een beetje mee wil kom je al een heel eind. En natuurlijk wil je ook lekker comfortabel zitten terwijl je muziek beluistert...

Precies daar komt de SoundPerfectRelax op de proppen, een nieuwe relaxfauteuil van Belgische bodem naar een idee van Peter Neirinck, de zaakvoerder van AudioPerfect uit het Vlaamse Oostkamp. Deze opvallend ranke zetel staat immers volledig in het teken van muziekbeleving, en dat uit zich in tal van slim bedachte details.

Op maat van de liefhebber
De blikvanger is natuurlijk de opvallend smalle hoofdsteun, die amper 15 centimeter breed is. Een leuke designtoets, maar er zit ook een idee achter. Door z'n ranke vorm steekt de hoofdsteun immers niet achter de oren van de euh... 'inzittende' uit, waardoor muziekgolven ter hoogte van de oren niet beïnvloedt worden. Bij de SoundPerfectRelax kan muziek de oorschelpen van luisteraar dus onverstoord bereiken, wat ervoor moet zorgen dat de waarneming van klanken een stuk natuurlijker wordt dan bij een gewone zetel. Ondanks de beperkte breedte zou de hoofdsteun wel gewoon een prima ondersteuning bieden aan het hoofd.

Maar het blijft niet bij de apart vomgegeven hoofdsteun alleen, de SoundPerfectRelax gaat een stuk verder met zijn aandacht voor de muziekbeleving. Het kernwoord in het verhaal is personalisering. Zo kunnen zowel de zithoogte als de hoogte van de rugleuning worden aangepast op maat van de klant. Daardoor kom je in de SoundPerfectRelax sowieso in een positie te zitten waarbij je oren op dezelfde hoogte zitten als de tweeters van je speakers, belangrijk met het oog op een optimale hoogweergave.

Met het oog op een optimaal comfort wordt ook de grootte van de rugleuning aangepast op basis van je lichaamsgrootte. Daarnaast krijg je nog heel wat andere keuzemogelijkheden, bijvoorbeeld voor de dichtheid van de kussenvulling, de bekleding (leder, nubuck of stof) en manuele of elektrische instelmogelijkheden. De SoundPerfectRelax is immers volledig instelbaar, waarbij de positie van de benen en de kopsteun onafhankelijk van elkaar ingesteld kunnen worden. Bij de manuele versie krijg je keuze uit drie standen, bij de elektrische versie zijn dit er een veelvoud.