Als je moeite hebt om muziek te vinden op het web, dan zal het je deugd doen dat er speciale zoekmachines zijn om je favoriete nummers te vinden. Ze laten je van alles streamen, of het nu top 40 of klassiek is.

MP3 Realm

MP3 Realm helpt je bij het opsporen van mp3-nummers op het web. Je voert op de site een artiest of een nummer in en vervolgens geeft de resultatenpagina je de mogelijkheid om het nummer te downloaden of op je blogpagina te integreren. Je kan de muziek ook naar je site laten streamen. Alle nummers op MP3 realm zijn gehost op andere webservers, dus de downloadsnelheid kan variëren. Soms gaat het heel snel, en soms ben je al vergeten dat je aan het wachten was. MP3 Realm is een mooie site, maar het is niet de beste zoekmachine die wij kunnen vinden.

Project Playlist

Project Playlist is de makkelijkste muzieksite op het web. Je geeft de artiest of het nummer dat je zoekt in en kunt er bijna van uitgaan dat Project Playlist met het gewenste resultaat komt. We zoeken een ruime variëteit aan nummers, inclusief behoorlijk obscure titels, en krijgen iedere keer minstens één juist resultaat. Als je het gewenste nummer vindt, dan kun je het streamen of toevoegen aan een playlist waar je op een later tijdstip naar wilt luisteren. Als je niet genoeg van een nummer kan krijgen, laat je het door Project Playlist toesturen als ringtone. Dat duurt maar een paar seconden. Dit is een weergaloze zoekmachine.