Toon alles (3)
Eric  Beeckmans

Extra's

Laat je niet misleiden door de vermelding dat de Epson Moverio Android 2.2 draait. Los van het gegeven dat die versie al wat ouder is, vind je op de console geen appwinkel. Extra apps installeren is dus niet voor de hand liggend.

De interface oogt dan ook wat leeg en verlaten, en is slechts minimaal aangepast aan de noden van dit specifieke toestel. Vreemd detail: in de muziekspeler vinden we nog een optie terug om een song als beltoon in te stellen, een duidelijk verwijzing naar de smartphoneroots van dit besturingssysteem.

Je beschikt over een browser en Wi-Fi-mogelijkheden, maar zoals gezegd is de interface daarvoor eigenlijk erg onhandig. De bemiddelde reiziger, toch wel het doelpubliek dat Epson voor ogen heeft, beschikt vermoedelijk ook over een tablet en/of smartphone, en die zijn heel wat handiger om door het internet te struinen.

We richten onze hoop dan maar op de mediaspeler, want uiteindelijk ga je deze bril toch vooral gebruiken om films te bekijken. Helaas slaat Epson de bal daar vol- komen mis. De speler ondersteunt op papier MPEG4- en H.264-video en AAC- en MP3-audio. Bij de audiotesten loopt alles naar wens, en blijkt de speler ook WAV- bestanden weer te geven.

Voor video krijgen we echter enkel een aantal WMV-bestanden en sommige van onze MP4-bestanden aan de praat. Maar bij die laatste ontbreekt dan wel de audio, ook al komt die in AAC- formaat. DivX- en Xvid-video’s in de avi-container of zelfs H.264 in de populaire mkv-container worden sowieso niet weergegeven. Je zal dus vermoedelijk alles moeten converteren. Epson levert daarvoor geen software mee, al vind je die wel makkelijk op internet, zowel gratis als betalende versies.

Andere toestellen zoals een smartphone, tablet of draagbare spelconsole aansluiten op deze bril is overigens niet mogelijk.

gerelateerde items