Niet zo klassiek

In deze opstelling is de ST-C700 de primaire bron, al heeft de SU-C700 voldoende ingangen voor anderen. Gegeven de reputatie van Technics ontbreekt een phono-ingang uiteraard niet. Op een enkele optische ingang na (beperkt tot 96 KHz/24-bit), word je geacht externe bronnen via een van de drie coaxiale aansluitingen te koppelen. Dit kunnen dan weer streams tot 192 KHz/24-bit aan. De veelvoud aan digitale ingangen is toch wel wat ongewoon voor een versterker van deze type, want het impliceert dat er een DAC mee in de versterker steekt. Die kan je ook rechtstreeks voeden via een USB-poort die 192 KHz/32-bit PCM en DSD (tot 5,6 MHz) aanvaardt. Je kan dus een laptop rechtstreeks aansluiten op de SU-C700 en dan heb je geen extra netwerkspeler nodig. Het is niet vaak dat een fabrikant een belangrijke functionaliteit vergeet te vermelden. Maar Technics doet het toch. Terwijl de andere functies breed worden uitgesmeerd, moet je echt diep graven om te ontdekken dat de ST-C700-netwerkspeler Airplay-compatibel is. Zelfs in de uitgebreide specificatielijst die Technics op zijn overigens mooi website heeft geplaatst ontbreekt het. Gek, maar in elk geval konden we probleemloos muziek via Airplay streamen vanaf onze iMac. We hebben dat het al vaker gezegd: streaming via Airplay is zeker geen slechte keuze. De stream wordt gecodeerd via Apple Lossless aan 16-bit en 48 KHz, wat vergelijkbaar is met cd-kwaliteit. Daar is niets mee mis, tenzij je natuurlijk hi-res bestanden wil beluiteren. Dan kies je bij de ST-C700 beter voor DLNA over het netwerk of USB-opslag dat je rechtstreeks insteekt. Kan allemaal. De ST-C700 heeft geen digitale inputs, maar je kan wel PCM- en DSD-streams tot 192 KHz/32-bit aanleveren over USB klasse B. De ST-C700 bevat bovendien een FM- en DAB-tuner én Bluetooth (met aptX-ondersteuning), wat de netwerkspeler toch weer wat interessanter maakt.

Goedkopere netwerkspelers zijn weinig meer dan een DAC en wat software, maar in de ST-C700 steekt er toch wat meer. Een speciale circuit voor jitter-onderdrukking, bijvoorbeeld, en een filter aan de LAN-poort. Overigens is er geen WiFi aan boord en moet je dus altijd met een netwerkkabel werken. Sowieso een aanrader uit betrouwbaarheidsperspectief.

De enige manier om de ST-C700 aan te sturen is via een app (iOS en Android). Op zich hebben we daar geen problemen mee, want een groot scherm is gewoonweg veel handiger als je bijvoorbeeld door een hoop folders op een NAS zit te zoeken. Maar de app toonde zich niet altijd heel stabiel en moet duidelijk ook verfijnd worden. Zo moet je toch iets te veel moeite doen om meteen een hele map muziekbestanden aan de afspeellijst toe te voegen.

gerelateerde items