Voor wie niet meteen het merk herkent, TCL komt niet uit het niets. In Europa heeft TCL een licentie voor het gebruik van de merknaam Thomson, en het maakt ook televisies onder de namen Ikea en JVC.

De Ultra HD 55UA9806 is het huidige topmodel in het aanbod. De televisie is afgewerkt met een witte rug, een strak, glanzend metalen kader en onderaan een opvallende geluidsoplossing van Harman Kardon.

Je kan de luidsprekers onafgedekt laten, maar de doos bevat ook twee sets afdekplaten, een in zwarte en een in grijze stof. De televisie staat op een matte metaalkleurige draaivoet met vier poten. De draaivoet is een uitste- kende keuze, maar de matte afwerking oogt enigszins vreemd naast het blinkende kader.

Alle aansluitingen staan naar onder of opzij gericht. De kabels kunnen gebundeld worden en langs de voet naar buiten geleid. Om het geheel mooi af te werken dek je de aansluitingen af met twee grote magnetisch vastgehouden afdekplaten. De vier HDMI-aansluitingen zijn versie 2.0 zodat de televisie klaar is voor toekomstige Ultra HD bronnen.