Redactie  FWD

Software

Hedendaagse streamers hebben bijna allemaal dezelfde basis. Kort door de bocht is het enige onderscheid wat je kan maken de software, wat zijn invloed heeft op de stabiliteit en functionaliteit (radio, rippen, bestandson- dersteuning, enzovoort). En met software bedoelen we natuurlijk ook apps.

NAD heeft gelukkig niet de fout gemaakt om alleen een app voor iDevices te voorzien, maar biedt ook een Android-versie aan. De Android-app die wij hebben gebruikt was nog in beta, maar werkte prima op een paar eigenaardigheden na. De app voor de iPad werkt iets stabieler.

NAD heeft als basis voor de software een Linux-distributie genomen. Die hebben ze aangepast, uitgekleed en hier en daar geoptimaliseerd. Dat klinkt als een koud kunstje, maar vergis je niet: software aanpassen kost tijd, heel veel tijd. De speler moet immers honderd procent stabiel presteren, en daarbij ook gebruiksvriendelijk uit de hoek komen en updatebaar zijn.

Daarin is NAD alvast geslaagd met onderscheiding: tijdens onze testperiode van ongeveer een maand is de speler niet vastgelopen en is de updateprocedure steeds feilloos verlopen. 

gerelateerde items