Redactie  FWD

Geen analoge uitgangen

De hardware hebben we doorlopen, dus laat ons eens kijken naar het apparaat zelf. Het eerst wat opvalt is dat de NAD M50 gebouwd is als een tank. De behuizing is prima afgewerkt en NAD heeft zowel het front als de kap dik uitgevoerd. Dat geeft een geruststellend gevoel.

Voorop zijn maar een paar knoppen te vinden: power, input, stop/ open, play/pause, menu en een vierpuntsknop met in het midden een ‘enter’-toets. Ook zien we een USB-ingang voor wie muziek van een USB-stick wil spelen.

Achterop zien we uitsluitend digitale uitgangen: AES, coaxiaal, optisch en zelfs HDMI. Verder is er een USB- aansluiting voor de M52 en een USB-ingang voor bijvoorbeeld een externe schijf. Uiteraard beschikt de M50 ook nog over een netwerkaansluiting. Je kan zowel via Wi-Fi- als ethernetkabel spelen. Uiteraard raden we kabel aan, aangezien je daarmee minder problemen riskeert.

De RS232-koppeling is bedoeld voor een verbinding met de M51 DAC en maakt een digitale, verliesloze volumeregeling mogelijk. Daarnaast is er nog een triggerpoort voor zowel afstandsbedieningen als in- en uitschakelen.

Alles is dus aanwezig, behalve analoge uitgangen. Dat is overigens een bewuste keuze van NAD. Zoals we eerder al vermeldden, hoort de M50 bij een M51 DAC, M2-versterker of wellicht C390DD-versterker. Alle drie Direct Digital-producten, die een digitaal PCM-signaal (Pulse Code Modulatie) direct omzetten naar PWM – klasse-D dus. Wie een streamer zoekt om direct aan een analoge voorversterker te koppelen, moet even doorzoeken of wellicht een DAC erbij aanschaffen. 

gerelateerde items