Toon alles (3)
Jamie Biesemans

Bronnen genoeg

De Muso is veelzijdig als het op bronnen aankomt, zoals het hoort. Airplay, Bluetooth (met aptX, uiteraard), DLNA, internetradio en Spotify Connect zijn van de partij. Onderaan vind je ook een aansluiting voor een optische kabel, aan de zijkant is er een USB-poort voor sticks en iOS-toestellen en een 3,5 mm analoge aansluiting. Ach, misschien ontbreekt er een phono-ingang (zoals op de concurrerende premium JBL Authentic L16), maar dat kan nog opgelost worden met een phono-preamp.


Je gaat bijna zeker de Muso op een netwerk willen aansluiten. Dat kan het best via een netwerkkabel. De aansluiting daarvoor zit, samen met de optische ingang en power, netjes in de voet weggewerkt. Wie slim klust, kan dus heel gemakkelijk alle kabels uit het zicht laten verdwijnen, zodat het lijkt alsof de Muso kabelloos op een meubel staat. Je hebt de optie voor WiFi, maar de Muso kan dan geen hi-resbestanden streamen. Via de kabel aanvaardt de Naim WAV, FLAC, ALAC en AIFF tot 24 bit/192 KHz.

 


Achter de grille
De voorkant van de Muso ziet er best gek uit. De grille heeft namelijk een asymmetrische uitstulping, het lijkt wel alsof er iets bij het transporteren fout ging. Maar dat is bedoeld. Je kan de standaard zwarte grille overigens vervangen door een felrode, blauwe of - jawel - opvallend oranje. Achter de grille zit een indrukwekkende opstelling van speakers verstopt. Vier grote bassdriver, twee midrange drivers en twee tweeters, aangestuurd door 450 watt aan digitale versterking verzekeren dat de Muso luid kan gaan.

gerelateerde items