Deze DLP-projector is (samen met de Mitsubishi) een van de meer compacte projectoren uit de test die we even terug hielden. Aan de buitenzijde verraadt de projector nog een beetje zijn verwantschap met de dataprojectoren van Acer. Zo vinden we bij de aansluitingen nog een DVI-connector en een VGA-out connector (through-put van de VGA-ingang). Welk nut je aan de VGA-uit hebt is ons een raadsel, maar de DVI-aansluiting gebruik je met een verloopstukje desgewenst als derde HDMI-aansluiting. Daarmee scoort de Acer alvast prima qua connectiviteit.

Ook de plaatsing valt mee: het zoombereik is gemiddeld en er is een kleine hoeveelheid lensshift beschikbaar. De lensshift bedien je met twee draaiwielen aan de zijkant van de projector, en die doen hun werk erg nauwkeurig. Ook de lens-throw valt binnen de verwachtingen. Een 100-inch beeld realiseer je ongeveer op een afstand van 3 tot 5 meter.

Minder tevreden zijn we over de gebruiksvriendelijkheid, en dat is in grote mate te wijten aan de afstandsbediening die ronduit slecht is. Acer bundelde een remote die ook voor hun dataprojectoren geschikt is, waardoor de helft van de remote onbruikbaar is. Denk
daarbij bijvoorbeeld aan twee muisknoppen en een D-pad om de muis te bewegen, een volumeknop en nummertoetsen. Enkel de bovenste toetsen zijn verlicht – gelukkig wel de nuttige toetsen – maar vermits de opschriften niet op maar boven de toetsen staan en bovendien piepklein zijn, zal dat niet veel helpen. 

Voor zowat alle ingrepen moet je dus in de menu’s zijn. Die zijn duidelijk en leesbaar genoeg, maar er ontbreken wel behoorlijk wat dingen. De grijsschaal bijregelen is onmogelijk, en het CMS (Color Management System) biedt zeer beperkte mogelijkheden. De kwaliteit van de beeldpresets zal dan ook erg belangrijk zijn voor het eindresultaat.

Het is echter niet al kommer en kwel, want deze Acer heeft ook behoorlijke troeven. Zo biedt hij voor zijn prijs toch een aantal interessante features: frame-interpolation (AcuMotion), een dynamische iris, PiP-mogelijkheden (Picture-in-Picture) en 2D-naar-3D-conversie.