Dries Cludts

Specificaties
De Iconia A1 draait op een 1,2 GHz quadcore-processor (MediaTek MTK 8125) en beschikt over 1GB RAM-geheugen. Dat blijkt meer dan genoeg om de tablet vlot draaiende te houden. Elke animatie of opdracht verloopt soepel en multitasken doet het toestel amper zweten. Ik heb de tablet tijdens het testen ook regelmatig gebruikt voor spelletjes en het afspelen van video en dat vormde geen enkel probleem. In tegenstelling tot de Iconia B1, kan de Iconia A1 ook met 1080p HD-video overweg.

De tablet heeft standaard 16GB opslagruimte aan boord, maar dat kan zoals gezegd nog verder worden uitgebreid met een microSD-kaartje tot maximaal 32GB. Dat zou voor de meeste gebruikers meer dan voldoende moeten zijn. Er is geen sleuf voor een simkaart voorzien, dus 3G-internet wordt niet ondersteund. Verbinden met het internet gaat enkel via wifi. Is er geen wifi-netwerk beschikbaar, dan kan je dat eventueel oplossen door te tetheren vanaf je smartphone. Bluetooth wordt wel ondersteund.

De Iconia A1 haalt haar energie uit een 4.960 mAh-batterij en die doet het een pak beter dan de 2.710 mAh-batterij van de Iconia B1. Ik opende een videobestand in MX Player en liet dat steeds herhalen, met de helderheid volledig open en de wifi-verbinding actief. De tablet begaf het pas na meer dan 8 uur. Ideaal om de kinderen zoet te houden tijdens een lange autoreis. Voorzie ze dan wel van een hoofdtelefoon, want de tablet telt maar één luidspreker en die levert niet meteen de beste resultaten wanneer je naar een film wilt kijken.
 


De Acer Iconia A1 mag overigens over het algemeen als een echte familietablet beschouwd worden. Omdat de tablet draait op Android 4.2.2 Jelly Bean, beschikt hij ook over de mogelijkheid om meerdere gebruikersprofielen aan te maken, net zoals je dat op een pc zou doen. Zo kan elk lid van de familie zijn of haar eigen profiel aanmaken en naar eigen smaak instellen. Acer blijft trouw aan de standaard Androidinterface, maar voegt er wel nog enkele eigen apps (AcerCloud) en widgets aan toe.

gerelateerde items