De K551 is een van de verrassendste hoofdtelefoons die wij ooit bekeken. Hoewel het niet een topmodel is met bijhorend prijskaartje, presteert het muzikaal wel op een zeer hoog niveau.

Deze AKG K551 is een over-ear hoofdtelefoon die zowel thuis als onderweg geluid van de bovenste plank belooft. De grote, gesloten behuizingen met lederen oorkussens zorgen alvast voor aardig wat isolatie zonder je echt van de wereld af te sluiten en bieden plaats aan hoogwaardige 50 millimeter drivers. De draaibare oorcups maken het bovendien makkelijker om de K551 op te bergen onderweg, al blijft het ook dan een grote hoofdtelefoon. 

De constructie – deels aluminium, deels kunststof – voelt ook meer dan solide aan, al heeft dat wel een duidelijke invloed op het gewicht (iets meer dan 300 gram). Gelukkig is dat niet nadelig voor het draagcomfort, dat op een bijzonder hoog niveau staat dankzij de eerder losse pasvorm. Bovendien maakt de schaalindeling op de getrapt instelbare hoofdband het eenvoudig om een perfecte pasvorm te vinden.