APart is een naam die bij hifiliefhebbers niet meteen een belletje zal doen rinkelen. Echt verrassend is dat niet: dit Belgische merk – een onderdeel van Audioprof – richtte zich tot voor kort louter op zakelijke gebruikers. 

Dat is bij de Vinci 2125 20th Anniversary Limited Edition wel anders: het gaat om een geïntegreerde versterker die goed beslagen op het ijs komt en resoluut op de consumentenmarkt mikt. Naast een verzorgd voor- en eindversterkergedeelte, is er bovendien een 24 bit/192 Khz DAC aanwezig voor digitale audiobronnen. Een handige toevoeging, die je tegenwoordig steeds vaker bij geïntegreerde versterkers en ook voorversterkers ziet.

De specificaties van de Vinci 2125 mogen op het eerste zicht vrij courant zijn, de styling is dat niet. Die doet eerder denken aan rack-mounted toestellen uit de domoticasfeer. Dat uit zich in een stevige diepte (45 centimeter) maar geringe hoogte (8 centimeter). Ook de twee uit de kluiten gewassen koelvinnen op de zijkanten van het chassis trekken de aandacht. Ze staan er trouwens niet voor niets, want ze worden behoorlijk warm wanneer de versterker een tijdje actief is.

De constructiekwaliteit mag alvast gezien worden: de APart Vinci is gebouwd als een tank en ook de afwerking is – ondanks het eerder industriële design – erg verzorgd. Het gewicht van goed elf kilogram valt in die optiek eigenlijk nog reuze mee.