In de Vinci-luidsprekerlijn van APart Audio is deze Vinci7 de onbetwiste topper. Hij deelt een aantal kenmerken met zijn kleinere broertje – de Vinci5, eveneens een tweewegspeaker – maar ziet alles net wat groter. 

Dat vertaalt zich onder meer in een grotere basreflexbehuizing, die met een hoogte van 37 centimeter, een breedte van 22 centimeter en een diepte van ruim 31 centimeter behoorlijk kloek is voor een boekenplankluidspreker. In die grotere luidsprekerkast zitten ook grotere drivers, met name een 1-inch soft-dome tweeter uit zijde en een 7-inch grote mid-laageenheid die in een die-cast frame is opgehangen. Opnieuw respectabele cijfers voor dit segment.

Beide units worden bijgestaan door een basreflexpoort op de achterzijde van de speaker, waar ook de speakerterminals zitten. Het gaat om degelijke schroefterminals die geschikt zijn voor naakte kabels, banaanstekkers en spades. Liefhebbers van bi-wiring of bi-amping kunnen zich trouwens helemaal uitleven met de Vinci7, want APart monteerde op iedere speaker twee paar terminals die onderling verbonden worden door een koperen brug.

De speaker zit verpakt in een mooi laagje glanslak, en de grilles die op beide speakers prijken worden met magneetjes op hun plaats gehouden. Luister je liever zonder doek, dan kan dat dus zonder visuele nadelen – temeer omdat ook de drivers en de baffle van de speaker er verzorgd uitzien. Wel doet het allemaal eerder zakelijk aan, dus zonder tierelantijntjes of accenten in een frivoler kleurtje of materiaal.