Tegelijkertijd met de nieuwe iPad presenteerde Apple in het voorjaar een nieuwe Apple TV. Geen echt televisietoestel, zoals vele mensen hoopten, maar opnieuw een kastje dat je via een HDMI-kabel met je platte televisie verbindt. Het is typisch een apparaat dat je naast een digirecorder zou plaatsen, bijvoorbeeld.

De nieuwe Apple TV bracht eigenlijk maar een grote verandering: waar de vorige versie maximaal 720p kon outputten, is de nieuweling in staat om 1.080p te tonen. En daarmee pakt Apple toch wel onze grootste kritiek op de Apple TV aan. De Apple TV kreeg ook een nieuwe interface, zonder nieuwe functie toe te voegen. De nieuwe menu's zijn volgens sommigen een voorbode dat Apple  apps gaat toelaten op de Apple TV, maar daar is nog geen spoor van.

Je zou de Apple TV het best kunnen omschrijven als een mediastreamer, dus bedoeld om video van internet of een pc naar?de televisie te sturen. Maar dankzij de Airplay-functie werkt de Apple TV bijzonder goed samen met de iPad en iPhone. En sinds de lancering van Mountain Lion, de nieuwe versie van Mac OS X, is het een interessante uitbreiding op een Mac-laptop.