De Rock van Art Sound is – verrassing alom – een rotsvormige luidspreker, die om voor de hand liggende redenen prima geïntegreerd kan worden in de tuin. Hij is verkrijgbaar in een grijze granietkleur en in een bruine zandsteentint. De Rock is ook gewoon waterdicht, dus je hoeft hem niet naar binnen te zeulen als er weer eens een regenbuitje overtrekt.

Deze aparte speaker is in drie opzichten vergelijkbaar met de PS6Si van Niles. Het zijn namelijk allebei passieve luidsprekers – dus zonder ingebouwde versterking – en ze zijn beide vermomd als een voorwerp dat in de tuin thuishoort. En net als bij de bloempotspeaker, heb je ook voor deze Rock een luidsprekerkabel nodig die vanuit je woonst door de tuin loopt.

Op de specsheet lezen we dat de Rock een coaxiaal tweewegsysteem is, wat wil zeggen dat de tweeter zich in het midden van de woofer bevindt. ArtSound claimt een frequentiebereik van 50 Hz tot 20 kHz voor de speaker.

Het laag wordt verzorgd door een polypropyleen woofer met een diameter van 6,5 inch; het hoog wordt weergegeven door een tweeter van een halve inch. Wegwaaien zal dit rotsblok alvast niet doen, want het totaalgewicht komt op vijf kilogram. Nochtans zijn de afmetingen (ongeveer 32 bij 32 bij 27 centimeter) niet overdreven groot.

De achterkant ziet er overtuigend ‘rotsachtig’ uit, maar aan de voorzijde is hij minder goed gecamoufleerd. De ronde grille heeft daar alles mee te maken. Ergens aan de zijkant zit trouwens ook nog een klein grilletje. Voor de basreflexpijp, zo blijkt.