De Primo Cento VT REV2.0 van het Italiaanse Audio Analogue is een geïntegreerde versterker van amper 21 centimeter breed en 7,5 centimeter hoog. Alleen de diepte (40 centimeter) valt nogal fors uit, maar daar kan je als fabrikant moeilijk omheen als je toch nog wat plaats wil reserveren voor hoogwaardige componenten.

En precies dat heeft Audio Analogue gedaan: haast de helft van het chassis wordt gevuld door een forse ringkerntransformator. Geïntegreerde circuits (IC’s – één voor elk kanaal, gebalanceerd) nemen de eindversterking voor hun rekening, en voor de voorversterking doet Audio Analogue beroep op iets speciaals: een buisje.

Jawel, deze Primo Cento is een ‘hybrideversterker’, een concept waarmee Audio Analogue het beste van twee werelden wil combineren.

Aan de buitenkant valt meteen de aandacht voor detail op: de bouwkwaliteit en afwerking zijn uitmuntend, en het dikke aluminium frontpaneel zorgt voor een chique toets. Draaien we versterker even om, dan zien we een aanbod aansluitingen dat op klassieke leest is geschoeid: links en rechts op het achterpaneel zitten twee stevige speakerterminals, met daar tussenin vijf analoge ingangen en een tape-uitgang. Een van de ingangen is voorzien van een phonostage, die geschikt is voor MMen MC-elementen.