De ATH-M50 is verkrijgbaar in twee verschillende uitvoeringen: de gewone M50 met gekrulde kabel en de M50s met rechte kabel. Welke uitvoering je ook kiest, je zit er wel aan vast – in tegenstelling tot de Shure SRH840 en Sennheiser HD598 is de kabel niet afneembaar.

De opbouw ziet er oerdegelijk én opvallend verzorgd uit, met een dikke, comfortabel gepolsterde hoofdband en kunstlederen oorpads die al even genereus uitvallen qua dikte. Een alulook ring op de gesloten behuizingen, links/rechts-markeringen en een gestanst merklogo zijn de enige fantasietjes in een zakelijk aandoend design, dat minder massief overkomt dan bij de Shure SRH840. Het gewicht (284 gram) en de iets kleinere afmetingen ondersteunen dat gevoel, al is ook deze ATH-M50 een uit de kluiten gewassen verschijning.

Markeringen op de metalen steunband maken het mogelijk om de hoofdband perfect af te stellen, terwijl de behuizingen zich negentig graden laten draaien en ingeklapt kunnen worden. Ook bij deze Audio-Technica gaat dat laatste overigens gepaard met een duidelijk drukpunt.