Wat maakt de A3 nu zo bijzonder? Het antwoord daarop ontdek je meteen als je het apparaat uit de doos tilt. Op eerste zicht is het enige ongewone dat de linkerkant dikker is dan de rechts. Maar wacht: de achterkant is niet plat, maar heeft een ‘knik’ ter hoogte van de diagonaal. Die dikkere linkerkant gaat op zijn beurt dus ook van dik naar iets dunner. In de geometrie is er vast een mooie term voor deze vorm, maar wij hebben geen idee wat het kan zijn.

In elk geval betekent het wel dat je de A3 op twee manieren gemakkelijk en secuur kan positioneren: rechtop (op de dikke zijde) of liggend.

Ongewoon is ook dat je de iPad echt in de B&O BeoPlay A3 laat rusten, zodat het scherm gelijk komt te liggen met de voorkant. Wat je dan te zien krijgt is best mooi: een netjes geïntegreerde tablet omgeven door een rooster waarachter links en rechts luidsprekers schuil gaan.

Het schoentje wringt hier wel een beetje. Deze aanpak betekent dat de uitsparing voor de iPad echt op maat moet zijn, en dat terwijl elke generatie van de Apple-tablet wel lichtjes van dikte verschilt. B&O lost dat op door bij de speaker rubberen hoezen te leveren op maat van elke iPad. Kortom, voor de prijs van een speakerdock heb je meteen ook een hoes die je tablet altijd en overal beschermt. Willen of niet, want het aanbrengen of verwijderen van zo’n hoes is prutswerk.