Setup

De configuratie van de A9 is even eenvoudig als de BeoLit 12 die enkele maanden geleden getest werd. De bedoeling is dat je de A9 aanmeldt op je WiFi-netwerk, al kan je uiteraard ook werken met een minder elegante ethernetkabel. Dat aanmelden kan op verschillende manieren vanuit een app die je op een iPhone of iPod Touch installeert. De app werkt ook op een iPad, maar je moet het echt wel bij iPhone-apps gaan zoeken.

Welke route je ook neemt (wij verkiezen even de ethernetkabel aan te sluiten en dan de WiFi-gegevens in te voeren), het configureren is een fluitje van een cent. Misschien kan je dan nog even de app laten zoeken naar een update voor de A9, maar verder valt er niets te doen of te installeren. Het is dan enkel kwestie van de B&O wat muziek te leveren, wat je vanaf een iPhone, iPod Touch, iPad, Mac of pc met iTunes of officieuze Airplay-software kan doen.

Het goede nieuws voor wie niets heeft met Apple of Airplay, is dat de A9 ook via het universelere DLNA muziek gevoed kan worden. Er is ook een line-in waarop je een cinchkabel kan aansluiten. Om een streamer aan te sluiten bijvoorbeeld of een cd-speler.

Alle aansluitingen zitten verborgen achter aan kapje aan de achterkant. Een toonbeeld van discretie, dat wel, al ben ik iets of wat teleurgesteld door de meegeleverde losse grijze stroomkabel. Goed is dat die behoorlijk lang is, minder gecharmeerd ben ik door het feit dat het wel eentje lijkt om een server aan te sluiten. Hier had B&O toch beter voor een fraai exemplaar gegaan, zoals eentje met een gevlochten buitenkant.

Normaal gezien struikelen we daar bij FWD niet over, maar dit is nu eenmaal een toestel dat zich out als designstatement. Nu ja, een stroomkabel is gemakkelijk zelf te vervangen, mocht je er echt lak aan hebben.

Achteraan is er ook een USB-aansluiting voor een iPod of ander iOS-toestel. Via deze weg kan je zelfs de A9 instellen, maar voor gewoon muziek afspelen is de plaatsing van de USB-poort niet handig. En dat is zeker zo als de A9 aan de muur hangt.

gerelateerde items