De juiste knop

Door de grootte van de A9-schijf en plaatsing van de drivers is er een groter stereogevoel dan bij een doorsnee draadloze speaker. De keerzijde is dat deze B&O wat meer directioneel is. Het stuurt het geluid echter breed naar buiten – met dank aan die schotel – zodat de sweet spot wel behoorlijk groot blijft.

De A9 is ten alle tijden gedetailleerd en helder, wat prima is voor pakweg akoestische gitaarmuziek of een streep Miles Davis. Een eerste indruk is wel dat de A9 past echt goed los komt bij wat hogere volumes, althans qua laagweergave. Klassieke gitaarrock of popmuziek leeft pas als je het wat luider laat spelen.

We spreken hier niet van een niveau dat de buurman op de muur doet kloppen, maar wel van een volume dat iets hoger is dan wenselijk als je gewoon wil converseren.

Maar wacht, wat is die schuifknop die bijna compleet uit het zicht geplaatst is aan de achterkant? Inderdaad, naargelang je de A9 in een hoek plaatst, vrij laat staan of omhoog hangt moet je een andere instelling kiezen.

Onze A9 stond nog op muurmontage ingesteld, terwijl het netjes in de woonkamer geparkeerd stond. Even de knop verplaatsen, en de laagweergave zit veel beter. Wat tracks van de ondergewaardeerde De Portables, Jazzmatazz en M83 rollen lekker vet uit de speaker. Enige bedenking: waarom kan je deze instelling niet via de setup-app veranderen?

gerelateerde items