De H3 van B&O is een in-ear hoofdtelefoon met een vrij aparte opbouw. Niet zozeer op intern vlak - het is een klassieke, dynamische hoofdtelefoon met een geventileerde aluminium behuizing die gebruikmaakt van een enkele 10,8 millimeter driver in elk oortje - maar vooral wat de vorm van de behuizing betreft.

Zo staan de extensiestukjes die in je oren verdwijnen onder een lichte hoek op de eigenlijke behuizing, wat in combinatie met de vier verschillende formaten ooradapters (XS, S, M en L) voor een natuurlijke pasvorm zorgt waarbij de behuizing van de oortjes niet hinderlijk tegen de oorschelp aan drukt.

De behuizing van de H3 - wij ontvingen de grafietzwarte versie, maar er bestaat ook een rode en zilverkleurige variant - bestaat zoals eerder gezegd uit aluminium, waardoor de set solide maar licht (amper 13 gram) aanvoelt.

Voor de verbinding met je smartphone of tablet is er een vast aangehechte, dunne kabel van 120 centimeter aanwezig, inclusief iOS-compatibele remote met microfoon. De plaatsing van die laatste - nog geen 20 centimeter onder het linkeroortje - zorgt voor een minder goede bereikbaarheid, maar plaatst de interne microfoon wel dicht bij de mond voor meer belcomfort.

Aan de apparaatkant loopt de kabel uit op een fijne, rechte 3,5 millimeter plug, waarvan de huls opnieuw in aluminium is afgewerkt

Verder krijg je van B&O ook nog een opbergdoosje bij de H3 - een compacte hardcase met een ingebouwde kabelhaspel - en een vliegtuigadapter.