Dat laatste is best opvallend te noemen, aangezien de B&W ASW608 één van de kleinste subwoofers uit onze test in FWD Magazine 38 is. En kleinere subs die gelijkaardige prestaties willen voorleggen als hun grotere soortgenoten, zijn in principe namelijk duurder om te produceren.

De B&W kost echter niet meer dan 450 euro, en dat lijkt bepaald niet overdreven veel geld voor een sub waarvan het laagbereik doorloopt tot een niet onaardige 32 Hz, (bij +/- 3 dB). Heel netjes, allemaal. Over netjes gesproken: deze subwoofer ziet er in realiteit echt wel beter uit dan je uit de foto's zou opmaken.

De ASW608 heeft een 'Bass Extension'-schakelaar aan boord met drie standen. Eenvoudig gezegd kan die in het frequentiegebied waarop de subwoofer aan het einde van zijn latijn geraakt - ruwweg tusen de 20 Hz en de 40 Hz - nog wat extra 'ooomph' genereren. Maar dan wel rond één bepaalde frequentie. Als dit goed samenvalt met het gedrag van de staande golven in je kamer, kan dit echter best handig uitpakken.