PV1D

Tijd om de PV1D subwoofer van dichtbij te bekijken dan. Over de verleidelijke vormgeving van deze ronde blikvanger kunnen we kort zijn: die is top. Maar wat valt er nog meer over te vertellen?

Laten we beginnen bij het aansluitpaneel. Dat is onzichtbaar weggewerkt aan de onderzijde – op een verzonken paneel, kwestie van niet in de problemen te komen met je stekkers – en bestaat uit een stereo-ingang op cinch, een speciale Molex-poort voor een luidspreker, twee triggeringangen, een RS-232-poort en een USB-aansluiting. Heel vreemd, allemaal.

Nader onderzoek leert dat de Molex-poort kan worden gebruikt met de speciale, meegeleverde kabel. Die dient om de subwoofer aan te sluiten op de luidsprekerterminals van een versterker. De eerste triggeringang laat toe om de sub automatisch in- of uit te schakelen van op een AV-receiver of -processor. De tweede dient om te kunnen schakelen tussen twee presets.

Presets? Klopt. Er zit namelijk een equaliser in de PV1D, en daar kan je een aantal presets in opslagen. De RS-232-poort maakt het op zijn beurt mogelijk om alle functies van de sub aan te sturen via een home automation-installatie en zorgt er voor dat je de sub met een PC kan verbinden.

Een speciale aansluitkabel – eindigend in een USB-stekker aan de computerkant – maakt dit mogelijk. De mini-USB-aansluiting dient alleen om de firmware van de sub te updaten.
 

gerelateerde items