De set

We brengen de PV1D opnieuw in stelling, maar ditmaal met de vijf B&W M-1 luidsprekers als gezelschap. Een Pioneer Blu-ray-speler en Sonos ZP-90 worden als bron ingezet, terwijl een Marantz AV7005 en MM7055 voor de processing en watts zorgen. 

Voor de muziektests gebruiken we aanvankelijk slechts twee M-1’s. Hoe ze klinken? Dat ligt eraan hoe je het bekijkt. Maar als we rekening houden met hun grootte en met hun sympathieke prijskaartje, dan zijn we toch wel behoorlijk tevreden over deze knapen. Ze klinken simpelweg goed – lees: een stuk beter dan de meeste andere luidsprekertjes in dat formaat – en ze doen niets fout.

Een minpuntje is dat ze geneigd zijn om de podiumafbeelding ietsje kleiner weer te geven dan eigenlijk de bedoeling is. Je zou kunnen zeggen dat dit kleine luidsprekers zijn, die qua afbeelding ook klinken als kleine luidsprekers. Maar dan wel ondersteund door het machtige basfundament van de PV1D.

Als Watchmen en Prometheus – de soundtracks van die twee films zijn trouwens heel geschikt om een indrukwekkende demo te geven – opnieuw de speler in gaan, gaat het notitieboekje al snel aan de kant. Simpelweg omdat het systeem ons meezuigt in de film. Goede punten dus, maar wel op voorwaarde dat je wat extra aandacht besteed aan de plaatsing van de luidsprekers, kwestie van een zo breed en diep mogelijk geluidsbeeld op te bouwen.

gerelateerde items