B&W heeft de smaak duidelijk te pakken wat hoofdtelefoons betreft: na de introductie van de succesvolle P5 - de eerste hoofdtelefoon die het merk ooit maakte - en de daaropvolgende C5 in-ear set, stelt de Britse fabrikant alweer zijn derde hoofdtelefoon voor. P3 is de naam, en die geeft meteen aan dat de nieuwkomer een trapje onder de P5 gepositioneerd wordt.

Een nieuw instapmodel dus, maar dat wil niet zeggen dat de P3 er goedkoop uitziet - en dat is maar goed ook, met een adviesprijs van 199 euro. Door de slanke lijnen lijkt de hoofdtelefoon niet alleen erg compact, maar ook erg vloeiend vormgegeven te zijn.

Drie kleuren worden bijzonder smaakvol gecombineerd bij ons testexemplaar: iPod-wit (op de buitenkant van de hoofdband en op de behuizingen van de hoofdtelefoon), grijs (voor de padding op de binnenkant van de hoofdband en de oorkussens) en aluminium (geborsteld, voor de deskseltjes op de behuizingen en enkele andere accenten). Dat zorgt voor een tegelijk hippe en stijlvolle look, ook wanneer je voor de zwarte versie van de P3 kiest.. 

Opvallend is trouwens dat de witte delen in een soort siliconenrubber zijn uitgevoerd. Dat materiaal blijkt ondanks het witte kleurtje opvallend goed bestand te zijn tegen vuile vlekken of vingerafdrukken, terwijl het ook een stevigere indruk maakt dan de (simili)lederen hoofdbanden die we meestal zien. Daarnaast voelt de geperforeerde stof op de paddings ook lekker zacht en comfortabel aan, zelfs op warme dagen.

Een laatste blikvanger zijn de beugels die de hoofdband met de behuizingen verbinden. Aan iedere kant zit een dubbel uitgevoerd, flinterdun metalen buisje dat naar de onderkant toe een sierlijke draai maakt, en bij elkaar gehouden wordt door een beugeltje, Ondanks het kwetsbare uiterlijk blijkt het bij onze test stevig genoeg om niet te buigen of plooien, terwijl het er veel sierlijker uitziet dan de massieve verbindingsstukjes die normaal gebruikt worden bij dit soort hoofdtelefoons.  

Kortom, je ziet en voelt meteen dat dit geen goedkope hoofdtelefoon is, maar een pronkstukje waarmee je gezien wil worden.