Twee jaar geleden verraste B&W vriend en vijand met de introductie van het knappe Zeppelin iPod-luidsprekersysteem. Met een adviesprijs van 599 euro is de Zeppelin echter niet van de goedkoopste, en compact is hij ook niet echt. Daar treedt de Zeppelin Mini in de schijnwerpers, een toestel dat – weinig verrassend – beduidend compacter en goedkoper is.

De vormgeving van de Zeppelin Mini verhoudt zich tot de Zeppelin als pakweg een Alfa Romeo tegenover een Maserati. Allebei erg fraai gelijnd, maar de grote Zeppelin is en blijft sexier dan zijn kleine broer. Het toestel is uitstekend afgewerkt. De voorzijde is uitgevoerd in luidsprekerdoek en is geheel knoppenvrij. Lekker minimalistisch dus.

De bovenkant is afgewerkt in een spiegelende – vingerafdrukgevoelige – plasticsoort, wat bijdraagt aan de premiumuitstraling. In het midden zit een steunarm waarop een iPod of een iPhone kan vastgezet worden. Een niet onbelangrijk detail is dat de arm ook roteerbaar is in een hoek van 90 graden, zodat je een iPod Touch of iPhone ook in landschapmodus kan bedienen.

Ook voor andere soorten en generaties iPod’s levert B&W trouwens een hele serie opzetstukken mee.