Concreet hebben we het over een vloerstaande luidspreker van 77,5 centimeter hoog met een min of meer driehoekige vorm. Bovenaan zit een vreemde aluminium vorm ingewerkt, terwijl op de rugzijde over de hele lengte een fraai geribbeld patroon zichtbaar is. Dat helpt de ingebouwde versterkers af te koelen.

De BeoLab 9 is dus een actieve luidspreker, die over maar liefst drie ingebouwde versterkers beschikt: een 400 watt klasse-D ‘ICE’-exemplaar voor het laag, een 100 watt klasse-D voor het mid en nog een 100 watt exemplaar voor het hoog.

Met de tweeter, die ingewerkt zit in de aluminium structuur aan de bovenzijde van de luidspreker, is wat bijzonders aan de hand. Op zich is het gewone dometweeter, maar het is de montage ervan – en bijgevolg de afstraaleigenschappen – die bijzonder zijn.

De tweeter straalt het geluid namelijk naar boven, tegen een aluminium structuur die B&O de Acoustic Lens noemt, waardoor het geluid onder een zeer brede hoek wordt afgestraald. Het gevolg is een gelijkmatige hoogweergave in de ruimte.

Leuk detail: wanneer de speakers stroom krijgen, gaat een rood lampje oplichten aan de tweeters. Klasse! Als de speakers effectief muziek maken, krijgen we een groen lichtje te zien.