Het stalen frame met de prominente speakergril is vergeleken bij de huidige flinterdunne televisies een zware en logge constructie. Maar daar is wel een reden voor: naast de sowieso al opvallende tafelvoet, waarmee de BeoPlay casual achteruit leunt als een overmaatse tablet, biedt B&O een kit aan om het toestel met een paar kabels en katrollen aan het plafond te hangen. Een erg originele, in het oog springende keuze voor je interieur. Als laatste optie is er ook een vloerstand.

Om het toestel, verkrijgbaar in zwart en wit, een eigen accent te geven kies je uit vijf kleuren voor de luidsprekers.

Ook bij de aansluitingen is de BeoPlay V1 eigengereid. Met vijf HDMI-connectoren zal je niet snel om een aansluiting verlegen zitten. Een component video- of VGAaansluiting is er echter niet. Via een verloopstekker kan je nog wel een Scart-aansluiting gebruiken. Opvallend is dat het toestel beschikt over een optische digitale ingang. Eerder uniek, en het geeft aan dat deze televisie iets te bieden heeft op audiovlak.

De drie ‘Power Link’- aansluitingen zijn op hun beurt bedoeld voor extra luidsprekers. En met de 4 PUC-aansluitingen (Peripheral Unit Control) kan je randapparaten bedienen.

De menu’s zijn voorzien van een woordje uitleg, maar zijn helaas niet altijd even handig in gebruik. Items selecteren en door het menu navigeren haal je te makkelijk door elkaar. De afstandsbediening, een Beo 4, laat ook geen optimale indruk. De D-pad is in de menu’s niet actief; het is de minijoystick die centraal in de D-pad staat die deze functie overneemt. Geen echt goede keuze, vinden we. 

Toch biedt deze B&O wat extra’s voor gebruiksgemak. De Beo 4-afstandsbediening is namelijk bruikbaar als universele remote. Sluit je een toestel aan, dan vraagt de televisie je of je het met de Beo 4 wil bedienen. Instellen doe je door de wizard te volgen. We vonden op die manier zonder problemen onze Telenet HD Digicorder en onze Sony Blu-ray-speler terug.

Een IR-blaster (of IR-jack, indien beschikbaar) seint de IR-commando’s naar het andere toestel. Alle randapparaten kunnen dan ook netjes uit het zicht de kast in, zonder dat het gebruiksgemak daar onder lijdt.