Eric  Beeckmans

Gebouwd voor uitstekend geluid

Veel keuze heb je niet bij de beeldmodes van de BeoPlay V1. Naast een ‘game’-mode en ‘movie’-mode is er enkel nog een ‘adaptive’-mode waarbij de televisie zelf een instelling kiest op basis van de getoonde beelden. Voor de testen selecteren we uiteraard ‘movie’. 

Al snel blijkt de B&O over een bijzonder goede beeldverwerking te beschikken. De scaling en de-interlacing zijn uitstekend en de televisie toont zowel video- als filmcontent met het best mogelijke detail. Daarmee moet hij alvast niet onderdoen voor de grotere merken.

De ruisonderdrukking is degelijk en staat op een gemiddelde stand ingesteld. Omdat deze optie niet in grote stappen te regelen valt, is het wel lastig om daar snel aan te sleutelen.

Bij de bewegingsscherpte merken we geen topprestaties; snel bewegende voorwerpen blijven altijd een licht wazige rand houden. Met de ‘judder cancel’-instelling in de mode ‘adaptive’ werk je heel wat judder weg uit panbeelden. Voor nog vloeiendere beelden
kies je in dezelfde instelling voor ‘full’. De typische beeldartefacten moet je er dan bijnemen.

Het kleurbereik is correct, maar de kleuren zijn over het algemeen iets te donker. Je mag de instelling ‘kleur’ dus gerust een paar streepjes hoger zetten. De grijsschaal is uitstekend en vrij van enige vervelende tinten, met een bijna perfecte kleurtemperatuur.

Dankzij een vrij goede zwartwaarde zit er ook flink wat contrast in het beeld. Dat wordt nog benadrukt door de ingebouwde contrastverbetering. Die drukt een minimum aan zwart- en witdetail weg, maar levert in ruil wel een dynamischer beeld. Die trade-off lijkt ons goed gekozen. Eveneens opvallend: deze BeoPlay heeft een uitstekende beelduniformiteit. Hij vertoont nauwelijks ‘clouding’, een probleem dat bij haast alle Edge-LED tv’s zichtbaar is. 
 

gerelateerde items