Eric  Beeckmans

Extra's

Bij de extra’s zet de BeoPlay V1 40 een zwakkere score neer. Zo zijn er wel voorzieningen voor bedraad en draadloos netwerk, maar die zijn enkel bruikbaar voor DLNA. Er zit geen internetcontent ingebouwd, zelfs geen YouTube.

B&O voorzag wel ruimte om een Apple TV (of andere compacte mediaspeler) aan de achterzijde te bevestigen. Maar die wordt dus niet bij het toestel geleverd.

De eigen ingebouwde mediaspeler is dus het enige echte extraatje. Zowel via USB als DLNA blijkt het een zeer goede muziekspeler die al onze testformaten speelt. Alleen mocht de bediening wat handiger zijn. Vooruit- en achteruitspoelen verloopt erg traag.

Ook voor video kom je een heel eind, maar de B&O geeft verstek voor alle mogelijke ondertitels. Het enige formaat dat toch ontbreekt is DivX, maar de ‘open source’-variant Xvid wordt wel ondersteund.

In de normale stand heeft de BeoPlay V1 ongeveer 45 seconden nodig om te ontwaken. Duurt je dat te lang, dan heeft B&O een ‘quick start’-mode voorzien. Het toestel start dan op in vijf seconden maar verbruikt in stand-by dan om en bij de 25 watt.

Om dat verbruik in te perken zijn er dan weer ‘quick start timers’, waarmee je zelf bepaalt wanneer het toestel in normale standby staat en wanneer het in ‘quick start’ standby gaat. Met de twee timers kan je zelfs perfect een ander regime voorzien op weekdagen en in het weekend. Slim bedacht. 

gerelateerde items