Wanneer Bang & Olufsen met iets nieuws op de proppen komt, kan je er haast donder op zeggen dat het om een designhoogstandje zal gaan – om het even of het om een televisie, luidsprekers of zelfs een telefoon gaat. Ook met deze BeoSound 8, een opvallend grote speakerdock voor de populaire iSpeeltjes van Apple, stelt de Deense fabrikant niet teleur.

Met een breedte van een kleine 70 centimeter is het niet echt een speakerdock die solliciteert naar een plaats op je nachtkastje. Niet alleen uit praktische overwegingen trouwens; het vormenspel van de BeoSound 8 komt gewoon het best tot zijn recht in een ruimte waar het toestel plaats om zich heen heeft. '

Of aan de muur, want ook wandmontage behoort tot de mogelijkheden. De aluminium pootjes waarop de BeoSound achterover leunt zijn namelijk eenvoudig afneembaar, en Bang & Olufsen levert de benodigde onderdelen voor muurmontage gewoon mee.

De afneembare speakergrilles zijn overigens beschikbaar in een aantal verschillende kleurtjes, zodat je de BeoSound 8 een eigen touch kan geven.