De Form 2 van Bang & Olufsen is een on-ear hoofdtelefoon die al een hele tijd op een uitgebreide fanbasis kan rekenen. Dat dankt hij niet alleen aan zijn gezegende leeftijd - de originele Form zag ruim 25 jaar geleden het levenslicht - maar natuurlijk ook aan zijn iconisch design.

Want als één ding meteen opvalt aan deze compacte hoofdtelefoon van Bang & Olufsen, dan is het zijn vlotte voorkomen wel. Met name de kunststof hoofdband die als één doorlopende streep over het hoofd van de drager loopt is daar verantwoordelijk voor. De uniforme kleur ervan - er zijn vijf tinten beschikbaar - wordt alleen onderbroken door een ontbloot stukje metaal van het geraamte van de hoofdband, wat het geheel een erg gestroomlijnde en homogene look geeft.

Door de hele buitenzijde van de hoofdband in kunststof uit te voeren ziet de Form er wel iets minder chique uit dan we van B&O-producten gewend zijn, al zorgt dat er ook meteen voor dat de hoofdtelefoon uitzonderlijk licht is - amper 68 gram, exclusief kabel. Aan de binnenkant van de hoofdband zit opvallend genoeg ook geen dempende padding die het contact met je schedel moet verzachten.
 


De kleine drivers van de Form 2 worden afgedekt door een vierkante, kunststof behuizing waar alleen een dun laagje foam overheen zit. Een lichtgewicht Y-kabel die uitloopt op een erg fijne 3,5-millimeter plug zorgt voor de verbinding met je tablet of mp3-speler. Die plug is trouwens verrassend handig in gebruik: ze past zonder enig probleem op de moeilijkst bereikbare hoofdtelefoonaansluitingen, ook als die in een uitdieping verscholen liggen - zoals bijvoorbeeld bij de Sony Tablet S het geval is. 

Hou er wel rekening mee dat de kabel amper 120 centimeter lang is. Handig voor gebruik met mobiele toestellen, maar wie de Form 2 ook wil gebruiken voor een avondje tv-kijken of gamen zal sowieso een verlengkabel moeten aanschaffen.