De BenQ W1070 is een compacte projector voor de thuisbioscoop die beloftevol voor de dag komt. De lage prijs, stevige lichtopbrengst, het behoorlijke contrast en 3D-compatibiliteit zijn de blikvangers bij deze machine. 

De kleine witte projector is ook voorzien van alle noodzakelijke aansluitingen waaronder twee HDMI-ingangen. De ingebouwde luidsprekers zijn nuttig als je de projector even meeneemt naar oma en opa, maar in een echte thuisbioscoop zijn ze uiteraard zinloos.

De lens heeft een ietwat korte throw-ratio, zodat je al vanaf 2,5 meter een 100-inch beeld projecteert. De 1,3x-zoomlens en beperkte verticale lensshift geven je nog wel wat flexibiliteit bij het opstellen, maar erg veel speelruimte is er niet.

Zoals bij bijna alle DLP-projectoren staat de onderzijde van het beeld een behoorlijk eind boven de lens. Ideaal voor plaatsing op de salontafel of aan het plafond, maar minder geschikt als je de projector op een schap wil plaatsen.

Fluisterstil is deze BenQ helaas niet, maar zelfs in de standaard lampmodus blijft het lawaai nog binnen de perken, al is vlakbij de projector zitten geen aanrader.

De remote is een klein en compact ding, zonder verlichting. We vinden er bovendien geen toets op om rechtstreeks de beeldpresets te kiezen, toch wel een gebrek.

De menu’s heeft BenQ daarentegen prima voor elkaar. Ze zijn goed georganiseerd en makkelijk in gebruik. Je vindt er alle belangrijke beeldinstellingen om een eventuele kalibratie uit te voeren.