Geert Fauvart

Eerste indrukken

Eerste indrukken kunnen allesbepalend zijn, en dat beseft Beyerdynamic maar al te goed goed. De T1 wordt dan ook geleverd in een stevige aluminium opbergbox en ook de hoofdtelefoon zelf ziet erg prachtig uit. Smaakvolle details zoals de gefreesde T1 logo’s in de beugels voor de behuizingen zetten de toon. Aan de binnenkant van de behuizing laat de gedecentraliseerde plaatsing van de driver zich meteen visueel opmerken.
 


Dikke oorpads en een genereus gepolsterde lederen hoofdband zorgen voor een comfortabele pasvorm; ook na enkele uurtjes is het nog steeds aangenaam toeven onder de T1. Door de halfopen constructie – een zeldzaamheid – isoleert de T1 wel wat omgevingsgeluid, maar er lekt nog steeds een behoorlijke hoeveelheid klank naar de buitenwereld. De isolatie leunt alleszins duidelijk dichter aan bij een open dan bij een gesloten constructie.

De erg hoge impedantie – 600 Ohm, een standaard in de studiowereld – zorgt ervoor dat onze hoofdtelefoonversterker meer werk moet verzetten dan bij de andere high-end modellen in deze test, al is de opgegeven efficiëntie vrij hoog.

gerelateerde items