Geert Fauvart

Praktijk

Bij onze luistertests merken we trouwens dat de T1 ons het meeste zin geeft om het volume verder op te voeren. De weergave is zo gecontroleerd en autoritair, dat alles zuiver en ontspannen blijft klinken bij om het even welk volume - ook wanneer het eigenlijk niet gezond meer is voor je gehoor.

De laagweergave acteert op topniveau. Bij een uitgesproken lage volumestand komt dat iets minder tot uiting, maar zodra we de volumeknop verder naar rechts draaien staan we ronduit vreemd te kijken. De basimpact ontloopt die van de Ultrasone Edition 8 - nota bene een gesloten hoofdtelefoon - nauwelijks, maar de T1 voegt er nog een surplus aan nuance en resolutie aan toe.

Ook de weergave van stemmen en instrumenten heeft Beyerdynamic uitstekend voor elkaar bij de T1. Ze klinken wat warmer dan we strikt genomen neutraal zouden noemen, maar als het zo lekker klinkt kan geen zinnig mens daar iets op tegen hebben.

Het laag en hoog komen dan weer eerder levendig voor de dag. In combinatie met het minder directe karakter staat het garant voor een erg verleidelijke luisterervaring, die meteen aanspreekt. Alleen op het vlak van pure transparantie lijkt hij een neuslengte toe te moeten geven op enkele andere sets, zoals de Grado PS1000 en Sennheiser HD800.

gerelateerde items