Dat Bluetooth-hoofdtelefoons goed in de markt liggen is geen geheim, maar echt evident is het toch niet. Akkoord, je krijgt veel meer bewegingsvrijheid met zo'n draadloze hoofdtelefoon, en van knopen in de kabel heb je natuurlijk al helemaal geen last. Dat is dan ook hét verkoopargument bij uitstek voor hoofdtelefoons uit deze categorie.

Maar naast al die voordelen, zitten er ook enkele addertjes onder het gras bij heel wat Bluetooth-hoofdtelefoons. Zo zijn de meeste exemplaren een stuk zwaarder en logger dan hun bekabelde tegenhangers. Niet onlogisch, want naast een Bluetooth-module moet er ook nog een batterijvak (plus batterij) of herlaadbare accu ondergebracht worden in zo'n draadloze hoofdtelefoon voor onderweg. En zoals we weten zijn batterijen nu eenmaal niet vederlicht.

Daarnaast vraagt de bediening van zo'n Bluetooth-hoofdtelefoon vaak ook wat gewenning, want nogal wat fabrikanten zetten op de compacte behuizingen van de hoofdtelefoon heel wat knopjes - denk aan de volumeregeling, toetsen voor handsfree bellen, DSP-modi en andere extra's. Die allemaal op de tast leren bedienen vraagt dan ook oefening.

Maar gelukkig staat de technologische ontwikkeling niet stil, en dat merk je uitgerekend in deze hoofdtelefooncategorie maar al te goed. Zo zien we niet alleen alsmaar innovatievere bedieningsconcepten opduiken, de batterij- en zender-ontvangertechnologie staat ook niet stil. En dat merk je bij deze Bose AE2w - uitgerekend de eerste draadloze hoofdtelefoon van het merk - maar al te goed.