Wat dit Bose-systeem al meteen onderscheidt van andere geteste opstellingen - Marmitek uitgezonderd – is dat het om een echt stereosysteem gaat. De meeste oplossingen in deze test produceren immers een stereo-effect op basis van één luidsprekerbehuizing, maar dat is en blijft een compromis. Of dat echt een probleem is in de tuin is weer een ander verhaal, maar goed.

De Free Space 51 doet het dus met twee weerbestendige luidsprekers, die in hetzelfde soort groen zijn uitgevoerd als je plastic gieter in de tuin. Qua vormfactor doen ze nog het meest denken aan groot uitgevallen tuinverlichting.

Als ze uit de doos komen, zijn de luidsprekers 36 centimeter hoog. En dat blijft ook zo, tenzij je ze begraaft. Jawel, het staat je vrij om de Free Space 51-speakers tot een diepte van 18,4 centimeter in te graven. Waarna ze nog maar half zo hoog lijken, natuurlijk. De diameter aan de bovenzijde bedraagt overigens 28 centimeter. Volgens Bose kan de Free Space 51 temperaturen verdragen van -40 graden tot 70 graden Celcius. Zolang de volgende ijstijd nog niet direct aanbreekt, zit je dus goed.

Elke speakerbehuizing bevat slechts één luidsprekerdriver, eentje met een diameter van amper 11,4 centimeter. Amper? Jawel, want als je ze hoort zou je zweren dat er veel meer luidsprekergeweld aanwezig is. Maar laten we niet op de zaken vooruitlopen...