Herkenbaar en efficiënt

Laat ons maar meteen beginnen met het meest herkenbare kenmerk van deze Bose in-ears: de StayHear-adapters. Die naam doelt op de opvallend gevormde opzetstukjes uit siliconenrubber die de uiteindes van beide oortjes zitten, en qua vormgeving een beetje doen denken aan een haaienvin.

Hun functie wordt ook meteen duidelijk gemaakt door die catchy benaming: de oortjes lekker vast in je oorschelpen houden, zonder het draagcomfort negatief te beïnvloeden.

Om die roeping in de praktijk waar te kunnen maken, koos Bose voor een erg zachte en flexibele rubbersoort voor de gebogen opzetstukjes, zodat ze probleemloos de kromming in je oorschelp volgen zonder op specifieke punten voor onaangenaam veel druk te zorgen. Je krijgt daarbij meteen keuze uit drie meegeleverde maten, van S tot L.

Aan de andere kant van elke adapter zit een kleine tube, uitgevoerd in hetzelfde zachte rubber als de StayHear-vinnetjes. Die tubes 'projecteren' het geluid dat uit de oortjes komt je gehoorgang in, net als bij andere in-ear hoofdtelefoons. Het grote verschil is echter dat de stukjes op de Bose SIE2i veel minder diep je gehoorgang in gaan dan bij sets van de concurrentie. Daardoor zorgen ze ook voor een minder 'aanwezig' gevoel wanneer je ze in je oren aanbrengt.

Het zijn geen nieuwe snufjes maar daar hoor je ons niet over klagen. Ze blijken immers nog steeds erg efficiënt hun ding te doen. 

gerelateerde items