Nuttige toevoegingen

De nieuwe SIE2 van Bose is beschikbaar in twee varianten: de gewone SIE2 en de SIE2i. Het verschil tussen beide modellen zit 'm in de ingebouwde microfoon en afstandsbediening van die laatste, waardoor de i-variant ook dienst kan doen als headset voor handsfree bellen. Een extensiekoord om het korte aangehechte kabeltje van de SIE2 te verlengen zit overigens wel gewoon bij beide modellen in de verpakking.

Nieuw is dat Bose in samenwerking met sportmerk Reebok nu ook een speciale sportarmband mee levert waar een telefoon of muziekspeler in past. Leuk om weten is dat je telefoon nog perfect bedienbaar blijft wanneer hij in het tasje zit, aangezien de doorschijnende bovenkant ervan touch-gevoelig is. Heb je een grotere telefoon (zoals onze Samsung Galaxy S2), dan zal je echter niet veel aan het tasje hebben. Door de nauwe pasvorm krijg je een grotere telefoon er simpelweg niet in.

Maar niet alleen het accessoireaanbod is afgestemd op het andere doelpubliek dat Bose wil bereiken met de SIE2 en SIE2i, ook aan de hoofdtelefoon zelf verandere het een en ander. 

Zo zijn de sportuitvoeringen waterbestendig dankzij een slimme constructie waarbij de drivertjes in de in-ears bedekt werden met een hydrofoob doek. Het voordeel aan die constructie is dat ze regen en zweet buiten houdt, maar omgevingsgeluid niet al te hard blokkeert. En dat laatste is dan weer veiliger wanneer je je bijvoorbeeld tussen druk verkeer waagt terwijl je muziek beluistert.

Ook de kleurtjes zijn trouwens nieuw. Zowel de SIE2 als SIE2i kunnen in het gifgroen geleverd worden, maar van de i-variant is er ook een knaloranje versie leverbaar. Maar welke kleur je ook kiest, opvallen zal je sowieso doen...

gerelateerde items