Conclusie

Met de SIE2i blijft Bose een eigen weg bewandelen binnen het grote aanbod in-ear (sport)hoofdtelefoons dat je vandaag de dag kan aanschaffen.

De kenmerkende StayHear-stukjes en open constructie zijn nog steeds de hoofdbestanddelen die Bose in-ears onderscheiden van de concurrentie. Niet alleen houden de originele adapters de oortjes prima op hun plaats, ze zorgen ook voor meer comfort. Doordat de oorkanaaltjes minder ver de gehoorgang indringen en de oortjes zelf ook een opening bevatten, is de SIE2i bovendien ook veel minder opdringerig aanwezig dan andere sportieve in-ear sets.

Tel daar nog een resem handige extraatjes bij zoals de headsetfunctionaliteit, het sportarmbandje en de kabelclip, en je hebt een sporthoofdtelefoon die sportievelingen haast op het lijf geschreven is.

Hoe je de klank beoordeelt blijft natuurlijk in grote mate een persoonlijke aangelegenheid. We vermoeden echter dat die bij een grote groep muziekliefhebbers op gejuich onthaald zal worden, met uitzondering van liefhebbers van pompende bassen dan.

Dan rest ons alleen nog het prijskaartje. Voor de SIE2 (zonder remote en microfoon) betaal je 119,95 euro; de door ons getest i-variant neem je voor 149,95 euro mee naar huis. Veel geld, maar gezien het slimme concept en de nuttige accessoires die Bose bij deze sets levert valt er hier natuurlijk wel wat te zeggen voor het premium prijskaartje.

6/6
gerelateerde items