Heel wat fabrikanten leveren home theater-sets of soundbars om de geluidsweergave van de televisie te verbeteren. Niet verwonderlijk ook: de speakers in je tv zijn toereikend voor conversaties, maar muziek of potige soundtracks komen er bekaaid van af.

Ook Bose heeft een oplossing klaar om daar wat aan te doen, maar die is qua vormgeving en plaatsing wel vrij uniek. Dit is geen typische langgerekte soundbar die je net voor de voet van de televisie opstelt. Bose stak alles in een stevige behuizing van 53 bij 31 centimeter en beperkte de hoogte tot amper 7 centimeter.

De bedoeling is dat je de televisie er gewoon bovenop zet. Uiteraard moet de televisie dan wel aan enkele voorwaarden voldoen: hij mag niet zwaarder zijn dan 18 kilogram en de voet mag niet groter zijn dan 51 bij 26 centimeter.

Daarmee is de Bose Solo geschikt voor de meeste 42-inch televisies, tenzij het een plasma-tv is. Die vallen meestal te zwaar uit voor deze ‘onderzetter’. Valt je toestel buiten de toegelaten maten of hangt je televisie aan de muur, dan plaats je de Bose Solo bijvoorbeeld op een schap onder de televisie.