De eerste kennismaking met de SoundLink Mini ga je niet gauw vergeten. De afwerking van de speaker is werkelijk subliem, met een aluminium verpakking die de speaker helemaal omcirkelt. Vooraan en achteraan wordt het design afgewerkt met een stalen speakergrille. Bovenaan tekene zes rubberen toetsen present, onder andere met een volumeregeling en om de Mini aan/uit te schakelen.

Persoonlijk zou ik er niet voor gaan, maar wie een avontuurlijke tocht voor de boeg heeft kan de Mini omhullen met een zachte en kleurrijke hoes. Het is beschikbaar in een reeks felle kleuren en beschermt het chassis tegen krassen.

Maar zonder de hoes ziet de Mini er even goed uit als op de foto's - en dat is niet altijd zo bij elektronica - maar wat je misschien zal verbazen is hoe compact deze speaker is. Voor wie niet graag zelf specificaties opzoekt: de SoundLink mini is 5,1 cm hoog, 5,8 cm diep en 18 cm breed. "Aha," denk je misschien, "klein genoeg om in grote jas- of broekzak mee te dragen." Dat niet helemaal, want de Mini is eveneens een vrij indrukwekkende 670 gram zwaar.

Dat is stevig voor zoiets klein, zeker als je bedenkt dat een typische bron voor een speaker zoals deze een veel lichtere tablet of smartphone is. Het contrast is groot, bijvoorbeeld in mijn geval toen ik de zeer lichte Sony Xperia Tablet Z (495 gram) en Nokia Lumia 800 (142 gram) er naast legden. Voor de volledigheid: de meeste mobiele speakers die we op de pijnbank legden in FWD48 (hier te koop in PDF-vorm) wegen rond 1,2-1,3 kg, maar zijn wel aanzienlijk groter.