Jamie Biesemans

Airplay

Een SoundTouch kan vanaf verschillende bronnen gevoed worden. Op dit vlak wordt duidelijk aan de weg getimmerd, want door middel van updates zijn er in de voorbije maanden steeds meer mogelijkheden toegevoegd. Sinds een recente update kan je bijvoorbeeld muziekbestanden afspelen die op een NAS staan. Daarnaast is er ondersteuning voor honderden internetradiostations, waaronder ook de lokale en nationale zenders. Maar muziek streamen vanaf een dienst zoals Spotify kan momenteel niet – of wel?

De SoundTouch is voor een multiroomsysteem vrij uniek omdat er Airplay ingebouwd is. Hoewel je niet (zoals bij Sonos) rechtstreeks in de SoundTouch-app muziek kan opvragen bij Spotify of Deezer, kan je wel de Spotify-app op je iPhone of iPad openen en liedjes draadloos doorsturen. Best handig, dat. Je bent immers niet gebonden aan de diensten die de fabrikant wil ondersteunen. De keerzijde is dat Airplay enkel beschikbaar is op Apple-apparaten en je batterij ook belast. Heb je een Android- of Windows Phone-toestel, dan kan je inderdaad geen streaming muziekdienst met de Bose-speaker gebruiken.

Gelukkig zegt Bose dat later dit jaar er een update komt om alvast Deezer in te bakken op de SoundTouch. Het zou mooi zijn als ook Spotify Connect ondersteund wordt.

gerelateerde items