Jamie Biesemans

Knopjes

Je ziet op multiroom-toestellen en WiFi-speakers zelden heel veel knoppen. Wellicht reden genoeg voor Bose om de SoundTouch net wél riant te voorzien van toetsen.

Maar er zit meer achter. Op de SoundTouch 20 zijn er zes genummerde knoppen, waaraan je heel eenvoudig een preset kan koppelen. Je kan bijvoorbeeld aan een toets een internetradiostation koppelen of een bepaalde album op je NAS. Het lijkt iets eenvoudig, maar preset-knoppen zijn zeer praktisch als je de SoundTouch echt als je hoofdaudiosysteem inzet. Wil je bijvooorbeeld 's morgen gewoon snel het radionieuws horen, hoef je geen smartphone ter hand te nemen. Even de cijfertoets indrukken en het gewenste begint te spelen. Ook het volume kan je direct op de speler regelen.

De SoundTouch heeft bovendien een klein schermpje dat informatie toont over de audio die je momenteel beluistert. Het is ‘slechts’ een monochrome OLED-display, zouden sommigen zeggen, maar spaar je kritiek. Ook van wat verder af kan je het perfect lezen. Groter mocht natuurlijk altijd.

Bij de SoundTouch 20 is eveneens een remote gebundeld. Het is een simpele afstandsbediening met een dertiental toetsen waarmee je alle functies kan bedienen. Dit komt je niet zo vaak tegen bij vergelijkbare systemen, maar voor heel wat mensen is zo'n kastje een aardige plus.

Ook de app op de computer en mobiele toestellen zet sterk in op presets. Het is een vrij cleane app die je vrij snel doorgrondt en waar je weinig kritiek op kan hebben.
gerelateerde items