Jamie Biesemans

Helemaal niet slecht

Bose is een van die merken die overtuigd is dat zij weten wat goed klinkt - en dat de consument zich daar maar bij neerleggen. Bijgevolg zijn er in de SoundTouch-app nergens instellingen te bespeuren die iets aan de klankkarakter doen, zoals een treble- of bass-schuifknop.

Is dit een probleem? Persoonlijk zou ik zeggen van niet, maar ik ben ook zelden geneigd om bij deze soort producten te morrelen aan dergelijke knoppen. Een product zoals de SoundTouch is bedoeld voor de grote massa, en dan moet het uit de doos goed klinken.

Ik vermoed stilletjes dat Bose alles op alles heeft gezet om een goede klank uit de SoundTouch 20 te krijgen, en dat daarom er te weinig tijd overbleef om de setup te stroomlijnen en streamingdiensten in te bakken. Of met andere woorden: ja, de SoundTouch 20 klinkt behoorlijk goed, zonder dat de bassen extreem aangedikt zijn (wat Bose soms wel durft doen) en met aardig wat power. Hoewel de SoundTouch 20 kleiner is dan een Sonos Play:5 kan de Bose-speaker wel vergelijkbare ruimtes vullen met een behoorlijke goed, gedetailleerde klank.

Dat de SoundTouch enkel mp3’s, AAC’s en WMA’s slikt is wellicht geen probleem voor de meeste mensen. Voor de andere komt er “later in 2014” een update om het afspelen van muziek in Apple Lossless- en FLAC-formaat mogelijk te maken.

Een groter gemis is dat je op dit moment geen twee SoundTouch-spelers tot een stereopaar kan vormen, zoals dat met Sonos Play’s wel kan. Voor een wat grotere kamer is dat echt wenselijk. Je kan natuurlijk wel twee SoundTouch 20’s synchroon laten spelen, maar dat is toch iets anders.

gerelateerde items