Jamie Biesemans

Conclusie

Als het puur rond de klank zou draaien, zou Bose met de SoundTouch een stevige uitdager hebben voor Sonos. De SoundTouch 20 klinkt echt wel ok.

Sommige mensen zullen inderdaad de mening toebedeeld zijn dat Bose het beter doet dan Sonos. Dat zijn wellicht net personen die het lastig vinden dat je bij Sonos en co echt in een app moet duiken, zelfs gewoon om een internetradio te starten. Bij de SoundTouch zijn de presetknoppen daarvoor heel wat praktischer.

Het hangt er allemaal van af of je de veel grotere flexibiliteit die merken als Bluesound, Philips en Sonos bieden effectief nuttig vindt. Zoek je wel de veelzijdigheid van die merken, dan ga je de SoundTouch wellicht een zeer onvolledig product vinden. En dat is zeker zo als je niet over een iPhone of iPad beschikt die via Airplay streaming diensten naar de Bose-speaker kan sturen. Je keuze qua muziekbronnen worden in die situatie beperkt tot lokale muziekbestanden of internetradiostations, en dat op spelers die niet scherp geprijsd zijn.

Tegelijkertijd is het wél zo dat veel van de zaken die ik als gemis aanvoel (geen stereo pairing, geen ingebakken streamingdiensten, een setup die een computer vereist) kunnen aangepakt worden met een software-update. Bose heeft al getoond dat ze bereid zijn om via deze weg de SoundTouch-speakers te verbeteren, dus er is wel hoop, ook voor bestaande klanten. Eens dat deze kritieke punten aangepakt zijn, dan pas hebben Sonos en co echt een geduchte rivaal – en een met meer naambekendheid dan Sonos zelf.

Wat ons betreft is Bose wat lastig uit de startblokken vertrokken maar is de race nog verre van verloren.

 

6/6
gerelateerde items