Aan de buitenkant zie je weinig verschil tussen de oorspronkelijke Soundlink (hier getest) en deze nieuwe versie. We hebben de twee naast elkaar gelegd, en je moet toch al een kenner zijn om met succes het zoek-de-zeven-verschillen-spel uit te spelen.

Kortom, de Soundlink II is net zoals zijn voorganger een vrij compacte speaker met een handige hoes die tijdens het transport om het toestel heen plooit. De nylonuitvoering heeft een iets andere textuur dan voorheen, en er is nog altijd een knappe lederen uitvoering beschikbaar tegen meerprijs (50 euro extra). Wat ons betreft zijn zowel de nylon- als lederhoes best stijlvol, terwijl ze een duurzame indruk nalaten.

Een designhoogstandje is de Soundlink echter niet, gewoon eerder een degelijk en functioneel ontworpen toestel. De visie van Bose is duidelijk: dit is een speaker die je mobiel gebruikt, op vakantie of in de tuin.

Van de eerste Soundlink hebben we proefondervindelijk kunnen vaststellen dat hij tegen een stootje kan, en de bouwkwaliteit van de Soundlink II lijkt ons niet minder. De autonomie van de Bose blijft ergens rond 8 uur zweven, een prima resultaat.