Zes toestellen welkom

Wat is er dan anders aan deze II-editie? Geluidstechnisch nogal wat: zo heeft Bose andere drivers aangebracht en ook de bassreflex werd onder handen genomen. Het resultaat van die wijzigingen is eerder subtiel te noemen, al klinkt de Soundlink II wel merkbaar levendiger en muzikaler dan zijn voorganger.

Wat vooral praktisch is aan deze nieuwe versie, is dat je tot zes apparaten aan de Soundlink kan koppelen zonder dat je keer op keer de pairingprocedure moet doorlopen. Handig als je muziek wil doorsturen van meerdere telefoons en tablets.

Uit de Soundlink II komt heel wat meer volume dan je zou verwachten van zo’n compact doosje. En vooral: duidelijke vervorming steekt pas zijn lelijke hoofd op bij asociale volumehoogtes. Zelf bij lage tonen blijft er aardig wat uit de Bose komen.

Op z’n Bose-iaans wordt er zelfs nogal wat nadruk gelegd op een stevige klank met een streepje extra bas, ook dus bij lagere volumes.

Bij het streamen vanaf onze testtelefoons en -tablets presteerde de Bose prima. De speaker pairen met een Bluetooth-toestel vereist nagenoeg geen moeite, en reeds gekoppelde toestellen worden meteen herkend. Enkel als we streamen vanaf een Mac mini horen we af en toe een ‘klik’ in tracks, maar dat kan ook aan de computer liggen.

gerelateerde items