De ASW 250 is alleszins een net afgewerkte verschijning – de afgeronde hoeken doen 'm er wat minder blokkig uitzien – maar een ereplaats in een designwedstrijd zal hij nooit wegkapen. Maar goed, voor welke subwoofer doet dat wel? Het blijft altijd een verhaal van 'form follows function'. Je kan de ASW 250 overigens krijgen in een witte uitvoering, in gesatineerde kers of in glossy zwart.

Omdat het nogal onnatuurlijk is om een subwoofer uit deze prijsklasse te combineren met luidsprekers die meer dan twintig keer zoveel kosten - we hebben het dan over onze referentiespeakers, de Klipsch Palladium P-39F - testen we de Boston in de eerste plaats met een stereo-installatie die bestaat uit een semivintage Sony TA-S7 versterker en een koppel Dali Mentor 1 boekenplankluidsprekers.

Dat belooft een interessante oefening te worden, want volgens Dali loopt het bereik van hun Mentor 1's beneden door tot 45 Hz (bij +/- 3 dB). Aan +/- 0 dB zal dat zo’n 68 Hz zijn, schatten we. Door de Boston erbij te halen zou het laagbereik verder uitgebreid worden tot... 35 Hz (eveneens bij +/- 3 dB). Niet meer dan een schamele 10 Hz verschil, dus. Kan je dat eigenlijk wel horen, zo'n kleine verandering? Allicht wel, want 10 Hz maakt in dit frequentiegebied normaal gezien een wereld van verschil.