Bowers & Wilkins is in de Lage Landen wellicht de bekendste bouwer van luidsprekers. Naam en faam verkregen de Britten onder meer door hun premium-producten, zoals de iconische Nautilus – maar door ook de goede prestaties van de CM-speakers. De vorig jaar uitgebrachte CM10 vinden we nog altijd een verbluffend goede luidspreker.

Met de 600 Series mikt het merk lager in de markt. Op dit moment vormt deze familie de instapper in het Bowers & Wilkins-universum, met prijzen die zeker niet de pan uitswingen. Tegelijkertijd mag je de 600 Series niet als ‘budget’ omschrijven, want de reeks is weldegelijk bedoeld als speakers die trouw zijn aan de Engelse kwaliteit waar Bowers voor staat.

De familie bevat heel wat speakermodellen, zodat je zowel kan inzetten als een mooie stereopaar of er een hele surround-opstelling mee kan creëren. Zowel van de vloerstaanders als van de boekplankspeakers (die je ook op een stand kan plaatsen) zijn er twee modellen. De 685 S2 die we hier bekijken, is de betere boekenplankspeaker, de 686 S2 is iets goedkoper.

Vergeleken met z’n iets goedkopere broer, de 686 S2, is de 685 S2 een streepje groter. Bowers & Wilkins zelf ziet schijnbaar de 685 S2 eerder als speakers voor de muziekliefhebber, daar het in zijn eigen Theatre 5.1-bundels altijd de 686 S2 bundelt. Maar er is uiteraard niemand die je tegenhoudt om de 685 S2 in een zelf samengestelde surroundopstelling toe te passen.